Асценденти – изчисляване и определяне

Изчисляване на асцендент на зодиитеЗнаете ли какво означава „Асцендентен знак“ в хороскопа? Във ведическата астрология Асцендентът или т. нар. изгряващият знак се счита за най-важния дом в рождената карта. Това оказва голямо влияние върху живота и взаимоотношенията на човека.

Всъщност астрологията е обширна тема с различни аспекти, които могат да определят живота на индивида. Асцендентите показват как се проектирате в света и как другите ви възприемат, както и вида опит, необходим, за да осмисли живота ви. Нека да разберем повече за значението на Асцендента и какво означава това в астрологията.

Определяне на асцендент на зодиите

Значението на Асцендента не е толкова трудно за разбиране. Асцендент е знак, който се издига на изток по време на раждането на човека. Затова се нарича още изгряващ знак. Като най-важния дом, Асцендентът се нарича още първия дом от хороскопа, който записва основите на живота на човек.

Какво е дом в астрологията?

„Домовете“, наричани още „къщи“, разделят диаграмата на дванадесет раздела. Всеки дом може да бъде свързан със знак на зодиака. В астрологията характерните предразположения се символизират от връзката на небесните тела помежду си. Домовете се отнасят към гледката от земята.

Поради въртенето на земята веднъж на 24 часа се получават различни проекционни изображения на зодиакалните знаци в различно време. Тази проекция на зодиакалните знаци върху земята е уловена от „домовете“.

Съответно върхът на първия дом е изгряващият знак, възходящият. Асцендентният знак може да бъде всеки от дванадесетте знака на зодиака – в зависимост от часа и мястото на раждане.

Асцендентът е знакът, издигащ се на изток в момента на раждането. Ако сте родени при изгрев слънце, зодията и изгряващият знак са еднакви.

Следователно Асцендентният знак и Планетата, поставени в диаграмата, влияят върху живота на новороденото и неговото отношение към новата среда, където той или тя е поел първия си дъх.

Асцендентните знаци обикновено се променят на всеки два часа. Асцендентът може да се разглежда и като основа на астрологията, тъй като е свързан с всички домове от рождената карта. Анализът му хвърля по-дълбок и точен поглед върху духа и състоянието на индивида. Той също така предлага прозрения за видовете заболявания, които човек може да изпита в живота си.

Вашият изгряващ знак също хвърля светлина върху първите впечатления, които правите, както и вашите първоначални реакции в различни ситуации. Някои астролози предполагат, че анализът на вашия слънчев знак и вашия асцендент дава по-ясна представа за това, което ви очаква в бъдеще.

Имате ли някога усещането, че чертите на вашата личност силно отговарят на съвсем различна зодия от тази, за която винаги сте знаели, че е ваша? Понякога това може да се случи, когато допълнителната информация на Асцендента влезе в игра. Точното местоположение на планетите в момента на вашето раждане прави тази важна разлика.

Например, човек с Асцендент Овен с управляващата планета Марс в Скорпион ще реагира на околната среда малко по-различно от друг човек, който също има Асцендент Овен, но Марс в Лъв. Тези фактори имат критично въздействие върху Асцендента.

Изчисляване на асцендент и луна

Определянето на асцендент изобщо не е сложно начинание. Обърнете внимание, че вашият точен час на раждане е от решаващо значение за изчисляването на асцендента. Датата на раждане и мястото ви на раждане са еднакво важни при изчисляването му.

Точно както броят на зодиите е дванадесет, съществуват и точно толкова асценденти:

Проблеми при асцендент изчисляването

Не знам часа си на раждане!

Често часът на раждане е записан в кръщелното свидетелство или в акта за раждане. Но ако тази информация липсва, а и вашите родители не помнят точно това, значи имате проблем.

Ако астрологът не може да разбере часа, тогава той обикновено приема 12:00 като време за създаването на хороскопа. Но това не помага при изчислението на асцендент, защото се променят на всеки два часа.

Ако нямате друга опция, прочетете всички 12 и разбере коя се доближава най-много до вас. Самооценката също трябва да бъде проверена от приятел, защото може би той има съвсем различно виждане за вас.

Не знам мястото си на раждане!

Мястото, където сте родени, също е от решаващо значение, както времето. Не е толкова важно обаче, ако знаете точно къде сте родени. Няколко километра по-близо или по-далеч не променят съществено резултата.

5/5 - 1 гласа