Хороскопи на Зодиите

Изчисляване на асцендент на зодиите

Хороскопът е онова, което много хора бързат да разберат всяка сутрин, за да могат да предвидят какъв ден ги очаква. Този вид гадаене и предсказване е пряко свързан със зодиакалните съзвездия, произлезли от термина зодиак.

Зодиак е пътят на Слънцето за една календарна година. Съответно този път, разделен на дванадесет части довежда и до образуването на 12 зодиакални съзвездия, пряко свързани със зодиите, които са масово разпространени в цял свят.

Хороскоп за всички зодии

По-долу ще откриете пълен списък и информация за зодиите. Кликнете върху тази зодия, от чиито хороскоп се интересувате.

Астрологичният хороскоп на всяка зодия може да бъде прочетен при кликване върху нея. Това е напълно безплатен хороскоп, касаещ както днешния ден, така и цялата календарна година за съответния елемент от зодиака.

Календар на зодиите – по дати и месеци

Зодиакалните знаци са строго определени, като те следват един след друг по дата и месец. Зодиите по месеци, от кога до кога са в зодиакалния календар, както следва:

Овен – от 21 март до 19 април

Телец – от 20 април до 20 май

Близнаци – от 21 май до 21 юни

Рак – от 22 юни до 22 юли

Лъв – от 23 юли до 22 август

Дева – от 23 август до 22 септември

Везни – от 23 септември до 23 октомври

Скорпион – от 24 октомври до 22 ноември

Стрелец – от 23 ноември до 21 декември

Козирог – от 22 декември до 19 януари

Водолей – от 20 януари до 18 февруари

Риби – от 19 февруари до 20 март

За зодиакалните знаци от известно време се пише за наличието и на тринадесета зодия, но в астрологията е прието да се обсъждат само горепосочените дванадесет знаци от зодиака.

Всички зодии на английски и на латински език са, както следва:

Овен – Ram – Aries

Телец – Bull – Taurus

Близнаци – Twins – Gemini

Рак – Crab – Cancer

Лъв – Lion – Leo

Дева – Maiden – Virgo

Везни – Scales – Libra

Скорпион – Scorpion – Scorpio

Стрелец – (Centaur) Archer – Sagittarius

Козирог – Goat – Capricorn

Водолей – Water-Bearer – Aquarius

Риби – Fish – Pisces

С помощта на тези данни може да си отговорите на въпроса „Коя зодия съм?“ на база на рождената ви дата. Ако желаете да научите повече за самите зодии, разгледайте страницата на таз от тях, която ви интересува най-много.

Зодиакалните знаци – какво още трябва да знаем

Важно е да знаете, че ежедневно хороскопът за всяка зодия търпи промяна, тъй като зависи от разположението на планетите, домовете и съчетанията на небесните тела. Именно поради този факт астролозите са способни да предначертават хороскоп, който обхваща както кратък период, така и за по-дълъг, поради пътя, който се открива пред съответния зодиакален знак.

Именно поради всички тези факти можем да откроим следните видове хороскопи, които може да откриете и в RazgadaiMi.com:

 • Дневен
 • Утрешен
 • Седмичен
 • Месечен
 • Годишен

Същевременно се набляга и на още два вида хороскопи, тъй като те са сред търсените от хората, поради ред причини:

 • Любовен
 • Индивидуален / Личен

Важно е също така да знаете и за елементите в зодиака, като всяка зодия попада в един от тях. Тези елементи са:

 • Въздух
 • Земя
 • Огън
 • Вода

Наред с този вид хороскопи, хората наблягат и на редица други модели, опитвайте се да разкрият цялостно своето бъдеще и живот. В случая става дума за:

 • Китайски хороскоп
 • Индийски
 • Нумерологичен
 • Кармичен

Къде в интернет българите обичат да прочитат информация за своя хороскоп?

Съществуват десетки сайтове за хороскопи и зодии, в които българите могат да получат информация какво ги очаква днес, утре, през целия месец или дори за годината. Целият зодиак може да бъде открит във всеки от този списък със сайтове: RazgadaiMi.com, Алена, Астро хороскоп, Велида, Розали, Дир бг, Знаците, Една бг, Марги, Мишел, Маргарита, Бтв, Днес бг, Астродата, Труд, За жената, Ламята, Монитор, Хороскоп бг, Хороскоп ком, Трибуне, Абв хороскопи, Актуално, Дама, Стандарт, Астро ком, Зодиа бг, Ева, Канал 3, Старт бг, Астро 5, Брадва, Факти, Аз жената, Списание 8, Оксана, Струма, Дама бг, Фемина, Елле, Астростар, Слава бг, Астро м, Черно море, Ясмина, 24 часа, Враца.

Разбира се това са много малка част от всички места, на които може да се снабдите с информация за своята част от целия зодиак, който съществува. Все пак това са едни от най-често посещаваните източници в българското онлайн пространство.

Често задавани въпроси

Коя зодия съм?

Определянето на това коя зодия сте е изключително лесно, когато имате пред себе си зодиакален календар. В него е отразено много точно от коя до коя дата и през кой месец се отбелязва всяка от дванадесетте зодии.

Такъв календар и информация за вашата зодия бихте могли да откриете в RazgadaiMi.com.

От кога до кога са зодиите?

Всяка една зодия е строго определена в календара на зодиака. За да разберете точните дати по месеци на всички зодии, е нужно да посетите специализиран сайт с подобна информация.

Тази информация може да я намерите в сайтове, които са свързани с хороскопи и предсказания за хората, какъвто е и порталът RazgadaiMi.com.

 

5/5 - 7 гласа