Овен

Хороскоп за зодия Овен

Зодия Овен е първият знак на зодиака. Овенът e един от най-активните зодиакални знаци. Той дава тласък на цялото зодиакално колело, както и на пролетния сезон.

Хороскоп за Овен

Хората, родени между 21 март и 19 април, принадлежат към слънчевия знак Овен. Те са родени лидери, оптимисти, забележително приятелски настроени хора, твърди в поемането на ангажименти и имат моментална усмивка. Овните са известни със своя пламенен плам и ентусиазъм.

 

Родените под знака на Овена винаги са нетърпеливи да инициират нещата. Те обичат да приемат предизвикателства и да правят невъзможни неща да се случват. Тяхната крайна цел е да бъдат номер едно във всички задачи и дейности, в които участват.

Те са естествено харизматични, поради което са в състояние да убеждават и водят хората без усилие. Те са любящ партньор и лоялен във връзка. Когато Овните, независимо дали са мъже или жени, се влюбват, те споделят чувствата си, без да се замислят. 

Подобно на дете, те очакват същото ниво на любов и привързаност от партньора си и ако партньорът им не го направи, те се чувстват отчаяни и разочаровани.

Характерни черти на зодия Овен

Диапазон от дати на зодия Овен: 21 март – 19 април

Местоживеене: Марс

Елемент: Огън

Символ: Овенът

Карта Таро: Император

Съвместими знаци: Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей

Най-съвместими знаци: Лъв

Противоположни знаци: Везни и понякога Козирог

Положителни черти: Ентусиазъм, трудолюбие, предприемчивост, смелост, динамика, амбиция, вдъхновение, лидерство, ориентация към действие, пионерски дух.

Отрицателни черти: Дързост, нетърпение, неблагоразумие, егоцентризъм, егоистичен подход, прибързаност, безразсъдство, гняв.

Харесват: Състезание, дебати, приключенски пътувания и игри и пазаруване.

Неща, които мразят: Споделяне на любимите им неща, невежество, загуба, думата не.

Рожден камък: Червен корал, аквамарин

Щастливи камъни: Рубин, диамант

Щастливи метали: Желязо, стомана

Щастлив ден: Вторник

Щастливо число: 6, 7

Цветове при раждане: Всички нюанси на червеното

Желание: Да бъда номер едно

Мантра: Смело напред

Най-необходимото качество за баланс: търпение и предпазливост

Мъжът Овен

Чертите на мъж Овен са: силен, смел, импулсивен, егоцентричен, амбициозен, сприхав, див, пламенен, ентусиазиран, развълнуван, енергичен.

Съвместими знаци за мъж Овен: Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Овенът е първият знак на зодиака. Следователно мъжът Овен обича да бъде номер едно и търси внимание. Те са упорити и държат да правят нещата по начин, който са решили. Следователно за вашите колеги и подчинени е много трудно и предизвикателство да се справят с вас. 

Трябва да приемате предложения и да се научите да приемате особеностите и гледните точки на другите. По този начин ще бъде много лесно за вас да се сближите с околните хора. Ти си смесица от безстрашен войн и недисциплинирано дете.

Жената Овен

Чертите на жената Овен са: ориентирана към кариерата, пламенна, енергична, независима, общителна, оптимистична, интелигентна, креативна, смела, спонтанна, силна, конкурентна, безпристрастна, сантиментална.

Съвместими знаци за жените Овен: Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

4.9/5 - 12 гласа