Близнаци Асцендент

Близнаци Асцендент - информация

Енергичен, любопитен и обичащ забавлението е начинът, по който е най-добре описан Асцендент Близнаци. Родените под този знак се отнасят към света като място за учене. Те са любопитни и имат апетит за знания. Този глад е много подобен на този, наблюдаван при асцендента на Стрелец.

Но основната разлика е, че Стрелецът се стреми да разшири хоризонтите си в по-широк смисъл, докато интересът на Близнаците се състои в търсене на знания, за да продължи напред в живота.

Асцендент на Близнаци

Личност

Асцендентите Близнаци са бързи и имат дарбата да постъпват глупаво. Умът им е постоянно в движение и са нетърпеливи да получат възможно най-много знания за всичко под слънцето. Тези хора винаги жадуват за умствена стимулация. Те са любопитни и обичат да задават въпроси. Близнаците се радват да се захващат с различни дейности за повдигане на духа.

Асцендентите на Близнаци третират живота като поредица от приключения и по-важното – като възможност за получаване на знания. Те се отегчават лесно и могат да прескачат от една тема на друга, винаги търсейки ново приключение, за да предизвикат ума си. Близнаците също обичат да се натоварват физически.

Около тези хора има често елемент на усещане за безпокойство и нетърпение, което ги кара да изглеждат нервни понякога.

Физика

Те се раждат активни и силни. Дългите им ръце и крака са някои от техните особени физически черти. Те също имат ярки, блестящи очи.

Психика

Меркурий се счита за планетата на мисълта и комуникацията. Умът на Близнаци винаги е активен, дори когато е в покой. Това е тяхното вътрешно безпокойство, което кара ума им да тик-така през цялото време.

Меркурий, владетелят на Близнаци, ги прави умни. Родените в Близнаци обичат да учат, да създават идеи, да измислят и да намират решения на проблемите. Те трябва да бъдат ангажирани постоянно, дори ако това е просто среща с някой, с когото да говорят.

Любов

Те могат да бъдат много социални и флиртуващи индивиди. Могат да са много импулсивни и е доста трудно да предскажете как ще постъпят в ситуациите. Изисква се истински чар и интелект, за да се доближите до зодия Близнаци. Те искат смислени отношения, изпълнени с много въображение и интелигентни разговори.

Асцендентите на Близнаци са съвместими с други въздушни знаци – Везни и Водолей. И двата знака имат сходни черти с Близнаци – обичат да бъдат социални, както и дългите разговори. Следващи в списъка за съвместимост са огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, които имат енергизиращ и вдъхновяващ ефект върху Близнаците.

Здраве

Ръцете са физически уязвими. Тези хора обикновено имат проблеми с пръстите си. Те също могат да бъдат засегнати от респираторни заболявания, като астма. Други често срещани здравословни проблеми включват обикновена настинка, заболявания на гърдите или белите дробове и проблеми, свързани с говора.

Планети

Венера е най-благоприятната планета за Близнаци. Следващата най-благоприятна планета е Сатурн, който се намира в 9-ти дом.

Слънцето, Юпитер, Раху, Кету и Марс са неблагоприятни планети за Асцендент Близнаци. Сред тях Марс е най-зловредният, тъй като управлява 8-ми и 11-ти дом.

Цвят

Зелен.

Скъпоценни камъни

Изумруден и син сапфир.

5/5 - 1 гласа