Карти Таро

Гадаене с карти ТароПрез последните няколко години се наблюдава нарастващ интерес към всички видове гадания, включително и към картите Таро. За някои карти Таро е удобна възможност и начин да помогнат на приятел да направи нещо, за което иначе би отказал или би се притеснявал. За други Тарото е свещено и представлява мощен инструмент, с който се управлява живота.

Карти Таро – оракул или гадаене на карти

Въпреки че картите Таро са придобили мистичен смисъл в културното въображение, първоначално са били замислени като по-скоро салонна игра. Картите се използват от средата на 15 век. Едва през 18-ти век Тарото е използвано за гадателска цел.

Между онези, които смятат, че това е шега, и тези, които смятат, че картите Таро са истинска магия, се намира огромна група, която ги намира за проницателни и забавни, ако не непременно свръхестествени. Независимо дали става въпрос за хоби или работа на пълен работен ден, гадаенето с карти Таро (за себе си и за другите) може да бъде просветляващ начин да прекарате времето си.

Карта Таро за деня – какво е нужно

Първо ще ви трябва тесте карти Таро. Най-популярната и добре позната колода е на Райдър Уейт, нарисувана от илюстратора Памела Колман Смит и публикувана през 1910 г. Тези карти са известни със своите прости изображения, простата си цветова схема (с много жълто, небесно синьо и сиво), както и с тяхната символика.

Много хора препоръчват това тесте карти за начинаещи, тъй като значенията на картите са интуитивни, а когато не са – съществуват много ръководства за тълкуване онлайн. Много колоди идват с малък лист хартия, определящ всяка от най-често срещаните интерпретации на картата.

Въпреки че е най-известните карти Таро са на Райдър Уейт, далеч не са единственият вариант за начинаещ гадател. На пазара се срещат най-различни колоди с карти, които могат да бъдат използвани, стига да получавате цялата нужна информация, свързана с това правилно да се прочитат символите на картите.

Най-важното е да изберете колода с изображения, които ви интересуват, и със символика, която можете да интерпретирате. Вие сте този, който ще ги използва, така че те трябва да отговарят на вашата личност и стил.

Значения на картите Таро

Въпреки че дизайнът варира значително, всички видове карти Таро си приличат по няколко начина. Всяка от тях включва 78 карти, разделени в две групи: големи и малки аркани.

Основните аркани са 22 коза на тестето и когато се изтеглят по време на четене, обикновено се отнасят до по-големи влияния и откровения. Тези карти нямат костюми и вместо това стоят самостоятелно, представляващи значими житейски събития и/или фигури в живота на човек.

Малките аркани, за разлика от тях, се отнасят до по-ежедневни въпроси и влияния. Тези 56 карти са разделени на четири масти: пръчки, мечове, пентакли и чаши.

Всеки костюм представлява различен аспект от живота. Обикновено пръчките символизират творчеството и страстта, мечовете символизират интелекта, пентаклите символизират работата и парите, а чашите символизират емоцията.

Съществуват и други групи – всеки костюм също е подравнен с група астрологични знаци, като пръчки – огън, мечове – въздух, пентакли – земя и чаши – вода.

Гледане на карти Таро онлайн

Съществуват няколко практики, общи за повечето гадания с Таро. Ако гледате с картите за друг човек, трябва да ги помолите да ви зададат въпрос или да ви споделят какво ги интересува, за да да имате предвид този въпрос, докато разбърквате тестето.

След това можете да помолите човека, за когото гледате на Таро да разцепи тестето карти, като отново се съсредоточи върху въпроса му. Това позволява на човека отсреща да се чувства по-свързан с гледането.

Как се гледа на карти Таро?

Има много начини за гледане на карти Таро и често указанията, които идват със закупените карти, включват информация за най-популярните спредове. Те включват простия спред за гледане на три карти Таро, келтски кръст и седемдневния спред, но скоро ще научите, че има спред за всяка ситуация и винаги можете да измислите своя собствена.

Спред от 3 карти кара гадателя да извади три карти от тестето, след като е разбъркано и разцепено. Обикновено първото изтегляне представлява миналото, второто представлява настоящето, а третото представлява бъдещето.

Друг вариант е ежедневното четене на карти, при което една карта Таро за деня се изтегля от горната част на разбърканата тесте и се използва като ориентир за предстоящия ден. Това може да бъде много полезна практика за всеки, който иска да се запознае с тестето Таро и значението на картите.

Таро комбинации и отговор на въпрос с да и не

Важно е да се вземе предвид индивидуалното значение на всяка карта, но е от съществено значение да се вземе предвид и символиката в разпространението като цяло. Особено при по-големи спредове от общата картина може да се събере толкова информация, колкото и от нейните парчета.

Понякога картите изобщо не съвпадат – питащият пита за пари, но вие дърпате две карти за чаши и любов. Това означава, че вътрешният глас на питащия очевидно е насочен към любовната част от живота му и е редно да попитате и за това.

Има много начини за четене на таро, но всички те изискват практика. Изучаването на 78 различни карти отнема време, особено когато толкова много от тях имат множество възможни значения. Но колкото повече четете и докосвате картите, толкова по-познати ще стават те и по-лесно ще ги използвате като инструмент за по-добро разбиране на себе си и на другите.

5/5 - 4 гласа