Гледане на кафе

Гледане и гадаене на кафе безплатно онлайн

Гледането на кафе, известно още като тасеография или тасеомантия, е гадателска практика, датираща от хиляди години. През този период са създадени много символи и интерпретации, свързани с гадаенето на кафе от джезве.

Знаете ли, че чашата ви за кафе съдържа информация за вас самите, както и за настоящето и бъдещето ви?

За тази дейност са необходими поне двама души. Въпреки че някои хора вярват, че могат да разгадаят сами своите символи, мнозина не го правят. Причината е, че това е по-скоро забавно, когато се извършва като групова дейност.

Много хора смятат това за окултна практика. Не е възможно да има нещо свръхестествено в това да интерпретирате елементи от въображението си в утайка от изпита чаша кафе. В крайна сметка кафето го пиете вие, а четенето на символи по утайката е изцяло в зависимост от вашето въображение и начина ви на живот, който е строго индивидуален за всеки човек.

Не всички чаши с изпито кафе от джезве ни говорят за бъдещето. Ако субектът е предпазлив от „гадаене“, чашата ще се използва за общ преглед на събитията. Понякога може да не е свързана с това, което всъщност ще се случи, а вместо това ще отразява това, което субектът иска или се страхува да се случи в близко бъдеще. Ако чашата съдържа преобладаващо отрицателни символи, вероятно е следствие от проява на страховете на субекта, а не на това, което всъщност ще се случи.

Гадаенето на турско кафе онлайн е изключително вълнуващо, поради което насърчаваме всеки да го опита поне веднъж в живота си. Първоначално символите могат да изглеждат хаотични и случайни, но с времето и с придобиването на опит, малко интуиция и прилив на въображение изображенията в чашата ще се оформят, което позволява коректно интерпретиране. Едва дали този метод е по-различен от метода да търсите значението и тълкуването на сънищата си в съновника, нали така?!

Подготовка за гадаене на кафе онлайн

Гаданията на кафе се извършват от професионалисти или от хора, които имат известен опит, но също така бихте могли и сами да си извършите безплатно гледане на кафе.

Когато ви се прииска да гледате на кафе, трябва да направите следното:

1. Пригответе силно турско кафе в джезве или друг подобен съд. Не използвайте разтворимо кафе или такова от кафемашина. Нужно е в кафето да има достатъчно количество утайка, която да се разположи на дъното на чашата.

2. Сервирайте кафето в малка чашка с широко бяло дъно, по която трябва да се разположи достатъчно количество от кафената утайка.

3. Помолете човека, който пие кафето, да го пие с ясна мисъл, което означава да мисли върху въпросите, които го вълнуват. Насладете се на добър разговор, като се опитвате да избягвате поглъщането на утайка. Използвайте устните си като филтър. Когато се опитвате да консумирате последната част от течността, завъртете бавно чашата, докато пиете, така че да можете да прецедите течността от утайката. По възможност изпийте цялата течност, за да остане само утайка в чашката.

4. Когато свършите с пиенето на кафе, трябва да обърне чашата върху чинийката с горната част надолу. След това вземете обърнатата чаша и чинийка и ги завъртете 3 пъти по посока на часовниковата стрелка. Докато утайката се стича надолу по чашата, трябва да помолите човека, който е изпил кафето, да сложи пръстен или монета върху чашата, ако крайната цел е гадаене за любов или пари. Все пак това не е задължително изискване.

Как да гледаме на турско кафе

Гледане на турско кафе и разчитане на символиЗа да разгадаете коректно символите при турското кафе, ще ви е необходима интуиция и познаване на символите. Докато кафето се стича надолу по чашата, използвайте това време, за да разговаряте с човека, който го е пил. Добре е да го разпитате подробно за неговия живот и защо изпитва безпокойство за бъдещето си.

В някои страни гадателите четат както по чашата, така и по чинийката. След около 5-10 минути чашата ще бъде готова за процедурата. Гадателят я взема, опитвайки се да я отдели внимателно от чинийката.

  • Ако чашата и чинийката не се разделят веднага поради създаден вакуум, се счита, че не е редно да се гадае по това кафе.
  • Ако по-голямата част от утайката от кафе се оттича от чашата върху чинийката, гадателят трябва да сподели, че човекът го очаква светло бъдеще.
  • Перфектната малка вдигната могилка върху чинийката предполага, че скоро човекът ще получи пари или богатство.
  • В някои страни, ако чашата остави перфектен кръг, очертаващ ръба на чинийката, това означава, че желанието ще се сбъдне.

Има няколко начина за тълкуване на кафето по чашата. Най-често срещаните са минали, настоящи и бъдещи показания, където дъното на чашата представя миналото, средната част на чашата показва настоящата ситуация, докато областта около ръба – символизира бъдещето.

Чашата се разделя на пет общи раздела, които имат представително значение. Ако завъртите чашата така, че дръжката на чашата да сочи към вас тогава:

  • Областта около дръжката представлява любов и взаимоотношения.
  • Срещу дръжката на чашата е раздела, свързан с парите и богатството.
  • Вляво от дръжката се символизира настоящата ситуация.
  • Разделът вдясно предсказва бъдещи събития.
  • Дъното на чашата съответства на неща, свързани с дома и семейството.

Основни символи при гледането на кафе

Символи при гадаене на кафе - букви, цифри, животни, обектиКогато гледате на кафе на нечия чаша, изберете един от методите, описани в предишната стъпка. Обърнете специално внимание на по-големите форми, тъй като те имат по-голяма тежест от по-малките. Има някои типични модели, които се срещат в чашите и някои основни значения, които следва да се знаят.

Линии

Вертикалните линии са вашите цели в живота. Колкото по-голяма и по-тъмна е линията, толкова по-добър е резултатът. Ако линията достига ръба на чашата, се счита за благоприятна за тази цел. Всички прави линии показват ясен план с конкретни цели, докато вълнообразните или прекъснатите линии означават несигурност.

Точки

Група черни точки означава, че скоро може да получите пари.

Триъгълник

Очаквайте промяна в живота.

Кръг

Очаква ви успех във всяко отношение.

Квадрат

Можете да се чувствате спокойни, тъй като ви очаква комфорт в живота.

Y

Този знак е символ за кръстопът, опции, с които разполагате, или помощ, идваща от приятел.

?

Въпросът символизира безпокойство. Ако въпросителния знак има точка, на въпроса ви ще се отговори, а ако няма – несигурността ще остане,

!

Удивителния знак показва внимание – опасност, вълнение някакво.

Имайте предвид, че символиката е възможно да варира според това кой гадател разчита символите и как той ги разбира. Не всички хора смятат едни и същи цифри или букви за благоприятни. По същия начин някои животни и предмети имат различно значение в различните култури.

Цифри

Числата могат да имат цифрово или символно значение, в зависимост от цялостната история, която се чете в чашата и интерпретацията, която се създава. Ако значението е числово, това означава, че дадено събитие ще се случи в определен брой дни, седмици, месеци или че човек има или ще получи определено количество от нещо.

Някои от символните значения на числата са:

0 – Неща, които се повтарят

1 – Начало на нещо ново

2 – Избор или нерешителност

3 – Среща

4 – Ревност, нещастие

5 – Успех

6 – Секс

7 – Нова любов

8 – Двоен късмет

9 – Оферта, предложение

Букви

Буквите, както числата, могат да имат буквално или символично значение. В буквалния случай буквата ще символизира име, място или предмет, започващ с тази буква. Това се интерпретира от цялостната история, четяща се в чашата или от информацията, предоставена от човека, който е изпил кафето.

Някои типични символни значения на буквите са:

А – Начало на нещо ново

Б – Конфликт

В – Деца

Г – Дом

Д – Неочаквани новини

Е – Нова връзка, приятелство

Ж – Радост

З – Гордост, свенливост

И – Изненада

Й – Любов

К – Разклоняване, разширяване

Л – Лъжи

М – Изцеление

Н – Отхвърляне

О – Успех

П – Разширяване на семейството, бременност

Р – Почивка, облекчение

С – Щастие

Т – Точност

У – Желание за материални неща

Ф – Победа

Х – Кръстопът или цел

Ц – Неувереност

Ч – Честност

Ш – Брак

Щ – Семейство

Ъ – Странности в живота

Ю – Нови възможности

Я – Край на нещо

Тълкуването на символите е много специфично и е свързано с начина на живот на човека, на когото се гледа на кафе. Символ, който в определена ситуация може да значи нещо позитивно, не значи че за друг човек не може да значи точно обратното. Съществува огромна разлика дали човека срещу нас е пилот на самолет, IT специалист или земеделец, например.

Животни

Акула – голяма опасност или смърт

Бик – независимост

Бухал – предупреждения за нещастни събития

Влечуги – неприятни дискусии, дискомфорт

Вълк – нужда от семейство

Гарван – лоши или тъжни новини

Делфин – радост, забавление

Дракон – миналото ви преследва

Еднорог – скандал, нереалистични очаквания

Зебра – нерешителност

Заек – успех с деца

Змия – внимавайте, лоши хора са около вас

Камила – новини от далеч

Коза – бизнес конкуренция

Кон – благородство, сила

Котка – усамотение, борба с приятели или близки

Крава – богатство

Куче – приятелство, лоялност

Лебед – щастлив любовен живот

Лисица – хитрост, пазете се от лицемери

Лъв – влиятелен приятел, успех в работата

Маймуна – любопитство

Мечка – вземане на решения, внимавайте с реакцията

Мравка – плодовитост, решителност

Орел – високи цели или очаквания

Паяк – парите са на път

Пеперуда – промяна, трансформация

Пиле – клюки, напразно бърборене

Плъх – загуба на служители, нелоялност

Прасе – печалба

Прилеп – крадливи намерения, страх от хората

Птица – новина, писмо, съобщение

Пчела – събиране на нови приятели или приятели

Риба – финансови новини или постижения в кариерата

Скорпион – отмъщение

Слон – интелигентност и дълголетие

Червей – тайни врагове

Обекти и други символи

Автобус – групово пътуване

Автомобил – късмет в нови начинания, пътуване

Ангел – добри новини, щастие, защита

Арфа – хармония

Балон – идеализация на човек или ситуация, бъдете внимателни

Барабан – скандална новина

Бебе – незначителни притеснения

Бутилка – активен социален живот

Ваза – достойнство

Везни – справедливост

Верига – загуба на свобода, нещастен съюз в брака или бизнеса

Влак – нови начинания

Водопад – прекалена емоционалност

Врата – възможност

Вратовръзка – годеж

Вулкан – нещата са извън вашия контрол

Гнездо – бременност

Гроб – смърт, тъга, нещастие

Гъба – внезапен растеж

Детелина – късмет или обич

Дърво – промени към по-добро, просперитет

Дявол – опасност, пазете се от влиятелни хора, нещастие, лоша поличба

Звзда – инвестиции

Играчка – носталгия

Кама – развод, скъсване на връзките

Камбана – посетители

Камшик – голяма енергия, сексуална активност

Квадрат – щастлив брак и дом

Клетка – депресия, нещастие

Клон – помощ на приятел в беда

Ключ – преместване, нови решения

Книга – мъдрост, правни въпроси

Колело – промяна на съдбата, наследство

Комета – неочакван посетител

Компас – нужда от посока

Кораб – успешно пътуване

Корона – признание, награда, признание от връстници

Котва – намиране на стабилност

Крал – сила, висша форма на успех

Крепост – успех след трудности

Круша – финансова сигурност, социален статус

Кръг – успех, желанията се сбъдват

Кръст – жертва

Кула – дълголетие, дълъг живот

Кутия – тайни

Къща – успех в бизнеса, сигурност

Легло – лични проблеми, болест

Линии – път, цел

Листа – амбиция, пари

Лице – ново приятелство, номинална стойност

Лодка – лидерство, на върха сте

Лопата – трудности наближават

Луна – пълнолуние означава любов, полумесец означава духовно призвание

Маска – лъжи и измами около вас

Метла – изпитване на самия себе си

Меч – спорове, особено между влюбени

Мост – преодоляване на препятствия

Мрежа – опасност около вас

Мъж – пари

Нож – приближаващи се врагове, разпадане

Ножици – неприятности у дома, болест, тъга

Нокти – несправедливост

Нос – някой се интересува за вас, клюки

Обувка – ново начало

Ограда – защита, уединение

Писмо – новини

Пистолет – битка, спор

Планина – мощен човек, може да бъде приятел или враг в зависимост от контекста около него

Плодове – просперитет в начинанията

Порта – възможност, изход от лоша ситуация

Прозорец – квартални клюки

Пръстен – брак, счупен пръстен означава развод или лош късмет

Пясъчен часовник – непосредствена опасност, недовършване на нещо

Русалка – успех в любовта, красота

Ръка – споразумение

Самолет – дълго пътуване, повишение

Свещ – помощ от приятели, знания, мъдрост и учене

Секира – конфликт, проблеми

Слънце – сила, богатство

Стена – безплоден бизнес

Стол – неочакван гост или стабилност

Стрелка – лоши новини, грешна посока

Стълба – пътуване, свързано с работа

Сърце – любов, добро здраве

Топка – инвестиции в образование, обучение

Триъгълник – промени

Фасул – финансови проблеми

Флаг – изчакване на опасност

Цвете – щастие, красота

Цигулка – егоизъм

Църква – церемония, духовен растеж

Чадър – трудност, досада

Чайник – общуване с приятели

Чанта – голяма сума пари

Череп – големи притеснения, провал, загуба

Чук – груба сила, преодоляване на предизвикателствата със сила

Шапка – успех в живота

Ябълка – нова любов

Яйце – богатство и успех

Не вярвайте, че събитията са предопределени. Хората сами създават реалността и бъдещето си въз основа на поредица от ежедневни действия и решения. Гадаенето на кафе просто предоставя възможност за човек да изследва начина, по който самия той изразходва енергията си. По този начин гадаенето дава на субекта прозрение за самия него по нов, мистичен начин.

4.9/5 - 9 гласа