Къща

КЪЩА ако строиш насън, скоро ще омъжиш дъщеря си. Къща ако се руши, някой близък ще умре. Ако е стара, ще те осъдят заради небрежност. Къщата си чиста и измазана ако видиш в съня си, ще получиш наследство. Ако гори, очакват те големи загуби, кавги или болести. Може и лош човек да влезе в дома ти. Ако пръскаш с вода собствената си къща, ще получиш лоши известия,чака те голяма скръб. Къщата си ако чистиш, ще посрещаш сватовници. Ако я украсяваш, ще ти се роди син. Ако насън си в нова къща, очакват те болести и дори смърт. Малко по-различни са интерпретациите,които психологията прави на този символ. В психологическото тълкуване на сънищата къщата бива разглеждана като символ на човешката душа. Различните стаи в къщата символизират различни аспекти на душата. Таванът например – интелектуалната сила, а избата – безсъзнателното и т.н. Ако къщата е празна, това езнак за чувство на несигурност. Ако къщата се движи, това е отражение на факта, че преминаваш през някакви лични промени. Ако сънуваш, че чистиш къщата, тогава трябва да се замислиш как да се отървеш от някои твои стари вредни навици. Възможно е и ти сам да търсиш тази промяна и самоусъвършенстване.

Ако живееш с някого в реалния живот, но сънуваш, че живееш сам, вероятно трябва да предприемеш някои стъпки за извоюване на малко повече независимост. Налага се да се научиш как да поемаш отговорност и да бъдеш по-надежден.

Ако къщата е стара и рушаща се, тя символизира твоите остарели вярвания и поведенчески нагласи и как си мислил или си се чувствал доскоро. В този ред на мисли е възможно конкретна ситуация в твоя живот да поддържа живи тези стари навици и чувства. Следователно, порутената къща в сънищата ни е повик да преработим и подобрим начина си на мислене. Ако пък къщата е нова, значи наяве ще влезеш в нова фаза от живота си, предстои ти да изучиш нова сфера на дейност.

Ако пък сънуваш, че къщата ти е разбита и ограбена, в реалния живот ще се почувстваш излъган и манипулиран от някого. Ако сънуваш къща, обитавана от духове, значи наяве криеш неразрешени или неразрешими емоционални въпроси или потиснати спомени и чувства. Ако сънуваш, че къщата изчезва, това е знак, че се чувстваш в безтегловност, като дърво без корен. Причината за това може да бъдат определени обстоятелства или връзки в твоя живот.

4.9/5 - 8 гласа

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван