Падане на зъби

Падане на зъби - какв означи, ако го сънуваш

Експертите спорят от години защо сънуваме, както и защо имаме определени сънища. Някои вярват, че сънищата са от ключово значение за разбирането на нашето подсъзнание, докато други ги отхвърлят, като произтичащи само от естествени биологични процеси. Въпреки това, наличието на много специфичен тип сън, може да има смисъл зад него, особено ако е повтарящ се.

Какво значи, ако сънуваш падане на зъби

Докато значението на съня е силно субективно, ние ще посочим 12 различни тълкувания за съня и сценарии за падане на зъбите.

Лична загуба

Едно от най-често срещаните тълкувания за падане на зъбите насън е свързано с дълбока лична загуба. Това може да бъде свързано с:

В някои религии също има вярвания, че сънуването за загуба на зъб, може да означава, че в семейството ви ще има смърт.

Религия

Освен личната загуба, религията може да играе друга роля в появата на сънища за падане на зъбите ви. Това може да е особено вярно, ако преживявате параноя относно вярванията си или може би се притеснявате за неща, които могат да се случат в бъдеще.

Стресът със сигурност не е изключение за религията и може да бъде свързан и с други аспекти от живота ви.

Стрес

Стресът, независимо дали е свързан с работата или дома, е нормална част от живота. Въпреки това, неконтролираният стрес може да прерасне във физически реакции. Сънищата за падане на зъбите ви със сигурност са възможни, ако сте подложени на повече стрес от нормалното.

Тревожност

Докато стресът и тревожността понякога се споменават заедно, тревожността е по-дългосрочно състояние, при което изпитвате прекомерно безпокойство и несигурност, които могат да попречат на ежедневния ви живот.

Тревожността може да причини скърцане със зъби през нощта, което е една от причините за сънища за вашите зъби. Друга възможност е, че тревожността може да ви накара, да се тревожите, че нещо голямо ще се обърка, а оттам и зъбите ви да изпадат.

Предстоят големи промени

Както стресът, така и тревожността могат да бъдат свързани с предстоящите големи промени в живота ви. Независимо дали ви предстои, нова работа или повишение, или се местите в нов град, или се жените и имате деца, всички тези сценарии могат да повлияят на подсъзнанието ви.

Може да се тревожите за неща, които вероятно могат да се объркат с нови промени в живота ви, което може да доведе до сънища за загуба на зъби.

Депресия

Депресията се състои в изпитване на продължително чувство на изключителна вина, безнадеждност и понякога самота. Когато имате ниска самооценка, може да започнете да си представяте нередно нещата с физическото си благополучие.Може да помислите, да споделите сънищата си на вашия лекар, при следващата си среща, ако смятате, че може да сте депресирани.

Ревност

Ако откриете, че ревнувате своя партньор, приятел или колега, натрупаната негативна енергия може да повлияе на подсъзнанието ви, докато спите. Такива чувства могат да доведат до налудничави сънища, като тези, свързани със зъбите ви.

На някой друг му липсват зъби

Сънищата за изпадане на зъби може да не се дължат непременно на вашите зъби. Възможно е, също да сънувате други, които нямат зъби. Възможните сценарии включват загуба на млечни зъби при деца или може би злополуки при възрастни, които са си счупили зъбите. Може дори, да сънувате, по-възрастен човек, който губи зъбите си. Това може да ви покаже негативните чувства, които имате към този друг човек.

Скърцане със зъби

Докато скърцането със зъби може да доведе до подсъзнателни мисли за падането на зъбите ви, е възможен и обратният сценарий. Ако сънувате, че зъбите ви падат, може да доведе до скърцане със зъби в съня ви.

Счупване на зъби

Това е може би един от сценариите, които изглеждат най-ясни. Ако наскоро сте преживели падане или счупване на зъб, можете също да сънувате това събитие. Възможно е също, да сънувате за повече изпадане на зъби, особено ако първоначалното събитие е било травмиращо.

Порастване на нови зъби

За по-малки деца и юноши, на които все още им израстват млечни зъби, е възможно да имат сънища за растежа на нови постоянни зъби. Не забравяйте да поговорите с детето си и да го уверите, че зъбите му наистина са сигурни и че е необходимо време, за да се появят новите му постоянни зъби.

Лошо лично здраве

Ако рутината ви за самоосъхранение е на заден план, може да не се храните правилно или да спортувате, както трябва. Най – вероятно липсата на внимание към вашето лично здраве, също е довела до лошо качество на съня. Възможно е да имате необичайни или повтарящи се сънища, като тези, които включват падане на зъбите ви, което означава, че не се грижите за себе си.

Аз сънувах падане на зъб

Ти какъв сън сънува за падане на зъби?

5/5 - 6 гласа